Alle voordelen van het leasen van een auto

Het leasen van een auto biedt verschillende voordelen. Zo hoef je niet in één keer het volledige aankoopbedrag te betalen en ben je altijd verzekerd van een nieuwe of bijna-nieuwe auto. Daarnaast zijn er verschillende leaseproducten beschikbaar die aansluiten op jouw wensen en budget. Kortom: het leasen van een auto is voor veel mensen zeer interessant. 

Steeds meer bedrijven profiteren van de voordelen van zakelijk leasen. Als je een auto wilt leasen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals bij alles, is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende aanbieders en wat zij precies voor jou kunnen betekenen. Het is verstandig om te beginnen met een budget op te stellen. Wanneer je weet hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan het leasen van een auto, is het makkelijker om te bepalen welke opties er voor jou geschikt zijn. In deze blog bespreken we de voordelen van het leasen van een auto. 

Keuze uit groot assortiment auto’s

Wil je graag een auto leasen? Je kunt ervoor kiezen om een nieuwere of betere auto te leasen dan je normaal gesproken zou kunnen hebben. Dit is ideaal voor mensen die veel reizen of een groot gezin hebben. Bovendien kun je kiezen uit heel erg veel verschillende soorten auto’s. Hierdoor vind je altijd wel een auto die perfect aansluit op jouw wensen en budget.

Geen aanbetaling

Als je een auto gaat leasen, dan hoeft de aankoop niet meteen in één keer afgelost te worden. Je hebt te maken met een vast maandelijks bedrag. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Het maandelijkse bedrag is meestal lager dan wanneer je de auto meteen koopt en in één keer afbetaalt. Dit zorgt ervoor dat er geld overblijft voor andere investeringen. 

Eenvoudig opzeggen en vernieuwen

En wat als je de auto graag na afloop van de looptijd wilt verkopen? Wanneer het leasecontract afloopt kunt je de auto eenvoudig inwisselen voor de restwaarde. Hierdoor hoef je niet op zoek gegaan naar de geschikte koper, maar krijg je gewoon een vooraf afgesproken geldsom voor de auto. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt overstappen naar een nieuwe auto. 

Voordelen van leasen voor ondernemers

Ook zakelijk leasen kan heel erg aantrekkelijk zijn. Het biedt bedrijven en ondernemers de kans om optimaal te profiteren van de voordelen van een auto leasen. Bovendien kan het in sommige gevallen voorkomen dat de kosten voor het gebruik van de leaseauto, fiscaal aftrekbaar zijn. Dit is afhankelijk van de leaseconstructie die je kiest en de situatie van uw bedrijf. Genoeg voordelen om te kiezen voor zakelijk leasen.