Alles over Ford

Ford is een bekend automerk, wat afstamt uit Amerika. In 2017 werd het zelfs benoemd als de vier na grootste autobouwer ter wereld. Maar wat weet je er eigenlijk over? In deze blog staat geschreven over de geschiedenis van Ford en informatie over verschillende modellen. Kortom, alle basis die je maar moet weten over het automerk Ford.

Geschiedenis

Ford is bedacht door Henry Ford, net voor 1900. Al van jongs af aan was Ford geïnteresseerd in stoommachines, waardoor hij (na een kleine omweg) ingenieur is geworden. In 1896 voltooide Ford zijn eerste quadricycle, oftewel een motorfiets met vier wielen. In 1899 werd het bedrijf Detroit Automobile Company opgericht, wat in 1900 failliet ging. Een jaar later probeerde Ford het opnieuw met een bedrijf, wat ook vrijwel direct failliet ging. Maar in 1903 lukt het Ford om een bedrijf op te starten die het wat langer uithield. Hij ruilde plannen voor auto’s en patenten, wat allemaal meehielp aan de snelle groei van het bedrijf. In 1905 waren zij namelijk al bezig met fabrieken in Canada en een kort jaar later werd Ford erkent als de grootste autobouwer van de Verenigde Staten. In 1908 kwam er een bekend model uit. Dit was de Ford Model T, wat uiteindelijk één van de meest succesvolle automodellen ooit zou worden.

Groei

Het bedrijf Ford bleef in de jaren maar groeien. Ford zorgde ervoor dat werknemers meer loon verdienden, ze creëerden meer auto’s en modellen, en er kwamen steeds meer fabrieken de wereld in. In de Tweede Wereldoorlog focuste Ford zich op de productie van Jeeps voor het Amerikaanse leger, voordat het compleet het roer omgooide en overging naar het maken van oorlogsproductie. Dit waren bijvoorbeeld vliegtuigen. Na de oorlog ging Ford door met het bouwen van auto’s, waardoor het in de jaren ’50 in Amerika nog steeds in bezit was van bijna de helft van de gehele automarkt. In de jaren ’80 daalde deze als maar stijgende lijn wat meer naar beneden toe en begon het bedrijf verlies te maken. Echter stopte dit niet te populariteit van Ford, waardoor het nog steeds een automerk is wat wij veel op de weg zien rijden.

Modellen

Er zijn vele modellen te vinden, van personenauto’s naar een Ford bedrijfswagen occasion. De Ford Fiesta en de Ford Focus zijn bekende personenauto’s die veel te zien zijn in Europa. De Ford transit occasion is er eentje voor elk bedrijf.  Een betrouwbare en veelzijdige bestelwagen met alle voordelen die iemand gewend is van een Ford voertuig.