Dit zijn alle voordelen van epoxy vloercoating

 

Heb je een verouderde vloer in je woning liggen, of wil je gewoon een nieuwe vloer hebben? Dan kan het best handig zijn om je eens in te lezen over de verschillende vloeren en wat de voor- en nadelen zijn. Epoxy is de laatste jaren heel bekend en wordt voornamelijk gebruikt voor vloeren. Epoxy vloercoating is daarom echt een begrip geworden en deze vloersoort zie je steeds vaker terugkomen in woningen. Epoxy wordt ook wel eens gebruikt voor resin art en dit komt door de fijne eigenschappen van epoxy. Met een epoxy vloercoating kun je jouw kamer binnen een mum van tijd helemaal transformeren. Daarnaast versterk je jouw vloer goed en kan het bijna op iedere ondergrond gebruikt worden. Het wordt gezien als een gietvloer en het kan heel handig zijn voor het conserveren van oude betonnen oppervlakken, zoals in een fabriekshal. Wat zijn de andere voordelen? In dit artikel zetten we de voordelen van een epoxy vloercoating op een rijtje, zodat je er alles over te weten komt.

Kosteneffectief

Epoxy is een van de grotere manieren waarop je een nieuwe vloer kunt krijgen. Je hoeft namelijk niet te betalen voor vloerverwijdering en de huidige vloerbedekking hoeft vaak niet verwijderd te worden. Dit neemt ook nog eens veel tijd in beslag en met een epoxy vloercoating heb je hier dus helemaal geen last van. Je kunt je huidige vloer behouden en ook zorgen voor een gladde en heldere nieuwe uitstraling. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen met een epoxy vloercoating en dat zien de meeste mensen wel zitten natuurlijk. Ook heeft een epoxy vloercoating een lange levensduur en hoeft het niet vaak opnieuw aangebracht te worden. 

Bescherming & onderhoud

Epoxy vloercoating is vooral handig, omdat het de ondergrond goed beschermd. Het is een indrukwekkend schild, wat recht over het oppervlak zit. De vloercoating zorgt er onder andere voor dat de ondergrond niet beschadigd raakt. Je kunt het zien als een conserveringslaag en de vloercoating houdt de vlekken ook niet vast. Daarnaast is het een groot voordeel dat een epoxy vloercoating weinig onderhoud nodig heeft. Dit komt doordat de epoxy vloer geen naden heeft en hierin kan dus geen vuil komen. Je kunt hierdoor heel makkelijk de vloer schoonmaken en dat is geen overbodige luxe, hiermee bespaar je namelijk veel tijd. Schakel daarom snel een specialist in, die voor jou de epoxy vloercoating kan plaatsen.