Een lease auto zakelijk is er voor iedere ondernemer

Ben je ondernemer en is je auto toe aan vervanging? Dan kan de aankoop van een auto, nieuw of gebruikt, een flinke aanslag zijn op je budget. Dat komt lang niet altijd goed uit. Vandaar dat een lease auto zakelijk vaak een betere oplossing is. Met een lease auto zakelijk heb ik het over een gebruikte auto die, na afloop van de leasetijd, helemaal van jou is. Een lease auto zakelijk is, via een financial lease constructie, bereikbaar voor iedere ondernemer. De auto is het onderpand en je weet dus precies waar je iedere maand aan toe bent. Je kunt zelf alle randzaken regelen die bij het rijden van een auto komen kijken.

Een lease auto zakelijk is er ook voor ZZP'ers

Als ZZP'er is het niet gebruikelijk dat je zomaar een auto kunt leasen. Een leasemaatschappij wil graag jaarverslagen en andere financiële informatie en die zijn, zeker als je ZZP'er bent, niet constant. Ook als startende ondernemer heb je echt een auto nodig, maar kun je deze niet zomaar leasen. Met een lease auto zakelijk via een financial lease constructie is het leasen van een auto wel mogelijk. Je kunt dan alsnog een fijne auto rijden voor een vast bedrag per maand. Aan het eind van de looptijd van deze huurkoop is de auto volledig van jou.

Wat moet je zelf regelen?

Wanneer je kiest voor een lease auto zakelijk, dan moet je zelf wel het een en ander regelen. Zo zul je zelf je verzekeringen moeten afsluiten, pechhulp moeten regelen en ook het onderhoud komt voor jouw eigen rekening. Dat lijkt veel, maar zo kun je er wel voor zorgen dat je overal de beste deals krijgt. Je bent niet verplicht om een bepaald bedrijf het onderhoud te laten uitvoeren. Zo kun je ervoor zorgen dat je steeds de voordeligste optie kiest. Onderhoud is wel belangrijk en het is dus verstandig om dat door een goed bedrijf te laten uitvoeren.

Veel veilige kilometers gewenst!

Je kiest niet zomaar een auto omdat je geen zin hebt om te fietsen, nee, je kiest voor lease auto zakelijk omdat je geen andere auto tot je beschikking hebt en je wel, voor je werk, op pad moet kunnen gaan. Door te kiezen voor een goede lease auto zakelijk zorg je ervoor dat je veel veilige, zakelijke kilometers kunt maken. En dat is goed om te weten. Je kunt op deze manier je klanten bezoeken, bestellingen afleveren en potentiële klanten ontmoeten. Dat is goed voor je zaak!