Glasschilderijen: mooi en origineel

Wie op zoek is naar een origineel schilderij, kan prima terecht bij glasschilderijen. Glasschilderijen zijn sinds kort erg populair en dat is niet zonder reden: ze zien er prachtig uit én ze zijn uniek! Maar wat houdt een schilderij op glas nu precies in? En hoe worden deze schilderijen gemaakt? In dit blog lees je alles over glasschilderijen!

Wat is een glasschilderij?

Een glasschilderij is eigenlijk gewoon een schilderij, maar dan op glas. Het glas kan dus doorzichtig zijn, maar ook (semi-)transparant. Door het licht dat door het glas valt, krijgt het schilderij extra diepte en sfeer. Glasschilderijen worden gemaakt door middel van speciale verfsoorten en technieken. Zo moet de verf namelijk goed aan het glas kunnen hechten én moet deze weerbestendig zijn.

Wat voor glasschilderijen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten glasschilderijen. Zo kun je kiezen voor een schilderij met een doorzichtig gedeelte, maar ook voor een solid glasplaat is mogelijk. Ook de afwerking is belangrijk: ga je voor een strak en modern resultaat of juist voor iets rustigers? Daarnaast kun je ook de vorm zelf uitkiezen. Zo heb je vierkante en rechthoekige glasschilderijen, maar bijvoorbeeld ook glasschilderij rond. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden! Je kunt bovendien ook je eigen foto op glas laten zetten. Dit is erg leuk als aandenken of cadeau!

Waarom zou je kiezen voor een glasschilderij?

Ten eerste omdat ze er ontzettend mooi uitzien, maar ook omdat glasschilderijen erg origineel zijn. Door het licht dat door het glas valt, krijgt het schilderij extra diepte en sfeer. Bovendien is elk glasschilderij uniek: geen enkel schilderij is precies hetzelfde!

Waar moet je op letten als je een glasschilderij gaat kopen?

Let er in ieder geval op dat het glas niet beschadigd is. Ook moet de verf goed aan het glas hechten en weerbestendig zijn. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de verkoper of een specialist.

Hoeveel kosten glasschilderijen?

Glasschilderijen zijn er in allerlei prijsklassen. Je kunt al een mooi glasschilderij kopen vanaf ongeveer €50,-, maar je kunt ook een heel duur exemplaar aanschaffen. Het hangt dus helemaal van jouw budget en wensen af!

Glasschilderijen zijn dus ontzettend mooi, origineel én uniek. Ben je op zoek naar een origineel schilderij? Dan is een glasschilderij zeker iets voor jou! Hopelijk hebben we je met dit blog een beetje kunnen inspireren. Veel plezier met het uitzoeken van je perfecte glasschilderij!