Je planten onderhouden is erg belangrijk 

Wanneer je planten in je tuin of in je woning hebt staan, dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van deze planten. Dit gaat zeker niet zomaar, want alleen door de planten goed te onderhouden kun je zo lang mogelijk genieten van je planten. Het onderhouden van planten is vrij simpel, maar als je veel planten in je tuin of woning hebt staan, kan het veel werk zijn. Hoe je planten moet onderhouden, verschilt altijd per plant, maar het komt vrijwel altijd op hetzelfde neer. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je de meeste planten goed kan onderhouden. 

 

Het verwijderen van onkruid 

Het maakt niet uit of je het gaat om een badkamer plant of een plant in de tuin hebt staan, het is en blijft van groot belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen. Onkruid heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en neemt dus alle voedingsstoffen op die jouw plant eigenlijk nodig heeft. Hierdoor is er een kans aanwezig dat je plant te weinig voedingsstoffen binnen krijgt en daardoor niet goed kan groeien, of zelfs langzaam aan het sterven is. 

 

Moet ik mijn plant water geven?

Elke plant heeft water nodig om te kunnen overleven, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat veel kamerplanten weinig water nodig hebben. Vrijwel elke waterplant hoeft maar een of twee keer per week water te krijgen. Geef je teveel water? Dan is er een kans aanwezig dat je plant hierdoor dood gaat. Dit is anders bij planten die in de tuin staan, want deze hebben meer water nodig en moeten dus vaker water krijgen. Houd er rekening mee dat je nooit een plant water mag geven als het buiten zeer warm is. Je moet wachten tot het afgekoeld is. 

 

Zorg voor de juiste voedingsstoffen 

Heb je een grote makkelijke kamerplant in je woning staan? Dan is de kans groot dat je plant te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Gelukkig schijnt de zon steeds vaker in Nederland, maar niet voldoende om ervoor te zorgen dat je plant de juiste en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt dus het beste extra voedingsstoffen bij een webwinkel of een tuincentrum aanschaffen. Het is aan te raden om dit niet te vaak te doen, want mocht je prachtige grote kamerplant te veel voedingsstoffen binnen krijgen, dan kan je plant er zelfs dood aan gaan.