Maak van je passie je beroep

Wie zelf honden heeft, weet hoe snel ze je hart veroveren. Alleen het beste is goed genoeg voor je trouwe viervoeters en dat geldt zeker ook voor hun training en opvoeding. Bloed, zweet en tranen heeft het je gekost om hun gedrag te analyseren en om hen de juiste zaken aan te leren. En misschien wil je nu die kennis en ervaring die je met je eigen honden hebt opgedaan ook wel inzetten voor de honden van andere mensen? In dat geval is de hondengedragstherapeut opleiding of de hondentrainer opleiding vast iets voor jou. Je kunt hiermee je theoretische en praktische kennis verruimen om zo vele honden en baasjes een dienst bewijzen.

Opleiding hondengedragstherapeut

De hondengedragsdeskundige of hondengedragstherapeut opleiding is een intensieve 1 op 1 begeleiding waarin je leert hoe je de relatie tussen een hond en zijn baasje kunt aanpakken en verbeteren. Het oplossen van probleemgedrag, het leren herkennen en begrijpen van het gedrag en het leren lezen van de lichaamstaal, zijn nog maar enkele van de onderwerpen die uitgebreid aan bod komen en waarmee jij na het voltooien van de opleiding aan de slag kan. Omdat elke hond anders is en anders reageert, omdat elk baasje uniek is en ook anders reageert, biedt de opleiding een brede waaier aan opvoedings- en trainingsmethodes aan. Op die manier kun je een heel persoonlijke aanpak hanteren voor iedere hond die je in de toekomst tegen gaat komen.

Opleiding hondentrainer

De opleiding hondentrainer kan kort samengevat worden als een opleiding waarin je alles leert wat ook maar enigszins te maken heeft met het opvoeden van een hond. Je leert hoe je een hond de gewenste zaken aanleert, hoe je de signalen en de lichaamstaal van honden kunt interpreteren en hoe het gedrag van het baasje van invloed is op het gedrag van de hond. De intensieve en praktijkgerichte opleiding biedt je verschillende methodes aan die je voor iedere hond en voor ieder baasje kunt gebruiken. 

Met een keurmerk op zak maak je het verschil

Vaak hebben hondeneigenaren al een aantal hondengedragstherapeuten en hondentrainers bezocht die hen niet verder konden helpen of toch niet op een manier die hen lag. Met het HWIB Keurmerk op zak kan jij aantonen dat je zowel de theoretische als de praktische kennis op zak hebt om op een professionele manier te kunnen werken. Wie het keurmerk heeft, wordt verondersteld zich op regelmatige basis bij te scholen en er wordt geregeld meegekeken naar de manier van werken in de praktijk. Die manier van werken moet namelijk steeds dier- en mensgericht zijn.