Oog op alles in het bedrijf

De meeste bedrijven bestaan uit verschillende afdelingen. Wanneer je een bedrijf opstart, houd dan in eerste instantie rekening met deze afdelingen. In deze blog vertel ik je erover en dan kan je zien wat voor jou van toepassing is. Lees je mee?

Het geld en de verkoop

De afdeling financiën is verantwoordelijk voor het beheer van het geld van het bedrijf. Hier wordt alles bijgehouden van inkomsten tot uitgaven en ook de plannen voor het geld. Maar daarnaast hebben we ook de verkoop. Die houden zich niet persé bezig met geld maar zijn wel verantwoordelijk voor de binnenkomst ervan omdat zij het product of dienst aan de klant moeten verkopen. Zij moeten nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten tevreden houden.

De IT

Tegenwoordig kan geen enkel bedrijf zonder IT-afdeling. De IT-afdeling is verantwoordelijk voor alle technische dingen in het bedrijf van elektronische systemen tot online programma’s. Heel prettig om al die technologische snufjes te hebben, maar ze moeten wel werken en de IT-afdeling zorgt dat alles het blijft doen of snel gerepareerd is als het niet zo is. De IT-afdeling is vaak zo’n afdeling die je niet veel ziet maar die van onschatbare waarde is.

Contact met de mensen

Uiteraard moet er ook een afdeling zijn die het contact beheert met de mensen. Zowel met de klanten in vorm van klantenservice als met de medewerkers. Voor beide groepen moeten afdelingen zijn en deze moeten toegankelijk en vriendelijk zijn zodat klanten en werknemers altijd terecht kunnen met vragen en/of klachten.

Productie en vervoer

De afdeling productie is verantwoordelijk voor het maken van de producten van het bedrijf. Dit kan in een fabriek gebeuren, maar kan ook digitaal zijn, zoals bij het maken van software. Daarnaast moet het op kwaliteit beoordeeld worden. En dan moet het ook nog naar de klant. De meeste bedrijven hebben ook een afdeling die zich richt op het vervoer. Of dit nu groot of kleinschalig is. Iemand moet ervoor zorgen dat de producten veilig van A naar B komen en dat is niet iets om over het hoofd te zien.

Overzicht op alles

Dit alles kan je in een overzicht houden door een SAP-systeem. Zo heb je een overzicht van al deze afdelingen in één. Heel handig en ook redelijk eenvoudig. Op de website van Elision.eu staat meer informatie en dit bedrijf kan je dan ook helpen bij het aanschaffen van een dergelijk systeem voor jouw bedrijf.