Simpele manieren om voor meer inkomen te zorgen

Kun jij in deze tijden elke maand wel wat extra inkomen gebruiken én ben je op zoek naar makkelijke manieren om dit voor elkaar te krijgen? Lees dan deze blogpost vol met leuke ideeën!

Dit kun je doen vanuit je eigen huis

Je kunt gemakkelijk vanuit je huis extra geld verdienen. Of je nu op zoek bent naar een fulltimebaan óf iets wat je wekelijks extra kunt doen naast je huidige drukke leven. De eerste tip is om enquêtes in te vullen voor bedrijven. Welke maand word jij uitbetaald in de vorm van geld op je bankrekening of tegoedbonnen die je goed kunt gebruiken. Ben jij goed met taal? Dan zou je aan de slag kunnen gaan als tekstschrijver. Er worden onder andere schrijvers gezocht voor Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse teksten. Ook kun je je aanmelden om teksten van andere te redigeren of studenten te helpen bij het schrijven van hun scriptie. Verder kun je nog aan de slag als telefoniste. Vaak kun je zelf je agenda bepalen en bepaal je ook hoeveel uren per week je aan de slag wilt gaan. Bij veel bedrijven zal je eerst een korte cursus moeten volgen waarbij je uitleg krijgt over alle ins en outs. Zo kun je lekker zelfstandig aan de slag. Ook kun je je oude spullen verkopen. Zo krijgen ze een tweede leven en verdien jij weer iets extra. Denk aan je oude kleding, meubels of andere artikelen. Dit kun je doen via platformen als Vinted of Marktplaats. Tot slot kun je een pakketpunt maken van je huis.

Bij jou in de buurt

Daarnaast kun je nog allerlei dingen doen bij jou in de buurt. Zo kun je aan buurtbewoners vragen of je klusjes voor ze kunt doen. Denk aan het helpen met de boodschappen, het uitlaten van de hond of meehelpen in het huishouden. Ook zijn er veel mensen eenzaam en deze willen jou best belonen voor wat gezelschap. Verder kun je op zoek naar een bijbaantje bij jou in de buurt. Kijk eens op verschillende online platformen. Zo kom je er vanzelf achter of er bijvoorbeeld een heftruckchauffeur gezocht wordt of horeca personeel gezocht. Er zijn allerlei branches die op zoek zijn naar nieuw personeel. Zo is er altijd wel iets te vinden dat bij je zal passen. Ook kun je zelf aan de slag gaan als freelancer of zzp’er. Je kunt je diensten aanbieden op platformen als Fiverr. Dit is een marktplaats speciaal voor freelance diensten. Zo kun je aanbieden om spellingschecks te doen, teksten te schrijven, dingen te repareren, de online marketing te regelen, enzovoorts.