Tips voor het kiezen van een refurbished laptop

Ben je op zoek naar Dell refurbished laptops? Het kan lastig zijn om de juiste te kiezen, maar met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken. Het is namelijk altijd belangrijk om de juiste keuze te maken wanneer je een laptop kiest. Een refurbished laptop is een laptop waar een 2e leven is ingeblazen, dit helpt dus ook mens en milieu.  

Persoonlijke voorkeur

Ten eerste moet je bedenken waarvoor je de laptop gaat gebruiken. Ga je hem gebruiken voor werk of persoonlijk gebruik? Dit is belangrijk omdat je dan weet welke specificaties belangrijk zijn. Voor werk heb je misschien een snellere processor of meer RAM geheugen nodig, terwijl bij persoonlijk gebruik andere specificaties belangrijker kunnen zijn, zoals design en schermgrootte. Ook moet je kijken naar de schermgrootte. Hierbij moet je rekening houden met het doel van gebruik en persoonlijke voorkeur. Als je de laptop gebruikt voor werk, dan is een groter scherm wellicht prettiger om op te werken. Als je de laptop vooral gebruikt voor persoonlijk gebruik, dan is een kleiner scherm wellicht handzamer. Een andere factor is de resolutie van het scherm. Over het algemeen geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld.

In de laptop zelf

Een andere belangrijke factor is de processor. Dit is het brein van de laptop en bepaalt hoe snel de laptop kan werken. Er zijn verschillende soorten processors, waarvan de meest voorkomende de Intel Core serie is. Bij het kiezen van een processor moet je rekening houden met de snelheid en het aantal kernen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kloksnelheid en hoe meer kernen de processor heeft, hoe sneller de laptop zal werken. Ook het RAM geheugen is belangrijk. Dit is het werkgeheugen van de laptop en bepaalt hoeveel programma's tegelijkertijd kunnen draaien. Over het algemeen geldt: hoe meer RAM geheugen, hoe beter. Een laptop met meer RAM geheugen kan meer programma's tegelijkertijd draaien en zal over het algemeen sneller werken.

 

Een andere factor om te overwegen is de opslag. Hierbij moet je rekening houden met de opslagcapaciteit en het type opslag. Er zijn twee soorten opslag: een harde schijf (HDD) en een solid state drive (SSD). Een SSD is sneller en betrouwbaarder dan een HDD, maar is meestal duurder. Als je de laptop gebruikt voor het opslaan van grote bestanden, zoals video's of foto's, dan heb je meer opslagruimte nodig. Zodra je erachter bent welk soort laptop je nodig hebt is het verstandig op te kijken naar Dell refurbished laptops