Vakantie dichtbij? Doen!

Het is weer de tijd dat we de online vakantiegidsen induiken om te kijken waar we deze zomer naartoe gaan. Het maakt de koude wintermaanden gelijk een stuk leuker. De voorpret van een vakantie is vaak net zo leuk als de vakantie zelf. Maar waar ga je komend jaar naartoe? Wordt het een verre bestemming met het vliegtuig? De perikelen van afgelopen zomer op onze nationale luchthaven liggen je waarschijnlijk nog vers in het geheugen. Misschien is het daarom dit jaar wel tijd voor een bestemming iets dichterbij zodat je het vervoer in eigen hand hebt. Want ook dichtbij, op plekken waar je snel met de auto kunt komen, heb je de mooiste bestemmingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Eifel? Het grootste deel van de Eifel ligt in Duitsland, maar er ligt ook een klein deel van dit gebied in België. Makkelijk aan te rijden dus. Het is een vulkanisch gebied wat zorgt voor spectaculaire landschappen met hoge toppen. Daarnaast vind je er een aantal prachtige stuwmeren, kastelen en natuurlijk het circuit van Nürburgring. Kortom, een vakantie in de Eifel is altijd geslaagd.

Vakantiehuis Eifel met hond

Wil je naar de Eifel met je trouwe viervoeter dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om een geschikt verblijf te vinden. Google maar eens op vakantiehuis Eifel met hond en je vindt talrijke mogelijkheden om er met je hond op uit te trekken. Van luxe huisjes tot eenvoudige huisjes. Je hebt in elke prijsklasse keuzes. En natuurlijk kun je ook nog kiezen waar je precies wilt verblijven want de Eifel is een groot gebied waar veel valt te ontdekken.

Nog dichter bij huis

Is de Eifel nog te ver voor je? Dan is de Veluwe misschien nog een optie voor jou. Dit bosrijke gebied vind je in Gelderland en is van alle Nederlandse plaatsen makkelijk aan te rijden. Een huisje met jacuzzi Veluwe is bijvoorbeeld zo gevonden. De Veluwe kent talrijke toeristische verblijven. Sommigen midden in het bos waardoor je ’s ochtends zomaar herten in je achtertuin kunt aantreffen. Maar ook het kleinere wild zorgt voor leuke momenten in je huisje. Wat dacht je van de schattige eekhoorntjes die pinda’s komen halen? Of de vele kleurrijke vogeltjes die de bossen bevolken? Je hoeft je niet te vervelen, zelfs al ga je je huis niet uit. Kortom: een vakantie dichtbij is snel geregeld en biedt je veel onverwacht plezier. Heb jij je vakantie al geboekt?