Wat voor visgraatvloer past bij jou?

Of je nu al eens van de term visgraat vloer hebt gehoord of niet, de kans is aanwezig dat dit de perfecte vloer is voor jouw woning. Het combineert het tijdloze aspect met een stijlvol patroon waardoor dit echt een vloer is voor mensen die net wat anders willen. Er zijn echter een heleboel verschillende soorten visgraatvloeren te krijgen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een eikenhouten visgraatvloer te laten leggen, maar je kunt ook voor een visgraatvloer van laminaat bij laminaatenparket.nl of PVC kiezen.

Visgraatvloer van eikenhout

Een van de opties die je dus hebt is om een visgraatvloer van eikenhout te nemen. Een mooie eikenhouten vloer kan echt perfect bij je woning passen. Mocht je al een aantal andere meubels hebben van eikenhout, dan kan dit er echt voor zorgen dat alles samenkomt. Eikenhout is dan wel erg mooi, maar het vereist wel enig onderhoud. Als je je hier liever geen zorgen over maakt of geen tijd voor heeft, dan kan een ander soort visgraatvloer misschien een betere keuze zijn.

Visgraatvloer van laminaat

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een visgraatvloer van laminaat. Of je nu zelf niet zo handig bent of huisdieren rond hebt lopen die de vloer wel eens zouden kunnen beschadigen, met een visgraatvloer van laminaat hoef je je hier een stuk minder zorgen om te maken. Dit is namelijk zeer onderhoudsarm en is goed bestand tegen krassen en vuil. Daarnaast is het ook wat goedkoper dan eikenhout en vrij goed zelf te leggen. Het heeft dan als nadelen wel weer dat het wat gehoriger is en verder is het lang niet altijd waterdicht. Een visgraatvloer van laminaat kan dan dus wel erg mooi zijn, maar het is wellicht niet heel handig in vochtige kamers zoals de badkamer of de keuken.

Visgraatvloer van PVC

Een visgraatvloer van hout is perfect voor mensen die wel graag een vloer hebben die lijkt op een houten vloer, maar die niet zoveel onderhoud vraagt. Hoewel houten vloeren erg mooi zijn, kan het soms gewoon een beetje teveel tijd in beslag nemen om deze goed te onderhouden. Met een visgraatvloer van PVC kun je wel de uitstraling van een houten vloer creëren zonder dat vervelende onderhoud. Verder leent een visgraatvloer van PVC zich vaak ook erg goed voor vloerverwarming. Daarnaast is het erg geluidsdempend en hoef je je geen zorgen te maken over krassen of vuil.