Wil je nieuwe planten kopen voor in de tuin? Dit is het moment!

Is je tuin aan onderhoud toe? Of is het eigenlijk gewoon tijd om je tuin eens flink aan te pakken? Dan is dit het moment. De aarde is nu nog warm en de vorst zit nog niet in de grond. Ga dus nu planten kopen voor in de tuin en zet ze er nog voor de winter in. Wanneer je nu planten kopen gaat hebben ze nog ruim de tijd om goed te wortelen en een vast onderdeel van je tuin te worden. Planten kopen is een leuke bezigheid. Je wilt precies die planten kopen die jij op het oog hebt. Klimplanten voor langs de schutting en de pergola, maar ook bodembedekkers om het onkruid in je borders terug te dringen.

Planten kopen is niet altijd gemakkelijk

Planten kopen is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Zeker wanneer je geen groene vingers hebt en helemaal niets weet van tuinplanten. Je kunt daar wel wat hulp bij gebruiken. Je kunt in het tuincentrum veel informatie krijgen, maar dat kan net zo goed, of misschien wel beter bij een online tuincentrum. Bij iedere plant staat een beschrijving en wat je kunt verwachten. Gaat deze plant uitbundig bloeien of juist niet? Gaat deze plant je hele border door of blijft 'ie waar 'ie is. Het is maar net wat jij wilt.

Maak een plan voor je tuin

Het is, zeker als je je hele tuin wilt aanpakken, een goed idee om een goed plan te maken. Aan dit plan kun je dan een budget hangen en op deze manier precies die planten kopen die je nodig hebt. Je bestelt dan nooit te veel en nooit te weinig planten. Het voordeel van zo'n plan is dat je op papier al ongeveer kunt zien hoe je tuin eruit zal komen te zien. Vergeet je ook niet om goede tuinaarde te bestellen? Je planten zullen er blij van worden!

Hoe is het met de planten in je huiskamer gesteld?

Je kamerplanten zijn ook, zo af en toe, aan vervanging toe. Je hebt er natuurlijk planten bij die altijd maar mooi blijven, maar soms moet je gewoon nieuwe kamerplanten kopen. Tip bij het kopen van kamerplanten: let goed op de potmaat. Deze meet je aan de bovenkant van de, nu lege, pot. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct potten bij te bestellen. Je weet dan zeker dat de planten goed in de potten passen. Zo heb je er het langst plezier van!